15.05.2023 r. młodzież z klas technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz branżowej szkoły I stopnia uczestniczyła w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez zagranicznego eksperta pana Enrico Ercoli. Uczniowie przygotowywali świeży makaron wg włoskiej receptury, a następnie przyrządzali lasagne i ravioli.16.05.2023 r. na warsztaty kulinarne zaprosiliśmy uczniów ósmych klas szkół podstawowych z Tomaszowa. Tym razem młodzież przygotowywała pizzę. Również nauczyciele mieli okazję, żeby podejrzeć tajniki włoskiej kuchni i poszerzyć swój warsztat pracy. Warsztaty Kulinarne dzięki tematyce, osobowości kucharza i degustacji ulubionych dań włoskich wzbudziły duże zainteresowanie i były ciekawym doświadczeniem zawodowym młodzieży oraz inspiracją do poznawania kuchni narodowych. Warsztaty sfinansowane zostały ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Erasmus+ realizowanego przez szkołę w tym roku szkolnym.Galeria zdjęć…